Lørdag: Claudia Scott

«Strålende comeback fra Claudia Scott” kom det fra Dagbladet når de omtalte albumet “Follow the lines” i februar 2014. For samme plate kunne Claudia innkassere Spellemannpris 17. januar i år. “Follow the lines”,  er Claudia Scott sitt femte album, åtte år etter «John Clare’s Dream». De 12 låtene på plata, har hun enten laget selv eller i samarbeid med folk som Poul Krebs, Kieran Kane, David Olney, eller den strålende countryrockeren Kevin Welch.

Med seg på plata har hun en gjeng unge, dyktige, sultne musikere fra Norges svar på Austin, Texas; Halden. Resultatet er ei plate uten juks og tilgjorte følelser; derimot 12 låter framført med tilbakelent stil og jordnær feeling. Americana i de beste sjangersprengende tradisjoner, inkludert en duett som kan stå som lysende eksempel til etterfølgelse, «The Devil’s House», sammen med Sivert Høyem.

For tiden jobber Claudia med nye låter, som vil presenteres på nyåret. Claudia Scott har lenge vært ansett som en av Norges fremste sangere/ låtskrivere innenfor utrykket Americana, countryinfluert musikk som også har tatt opp i seg elementer fra bluegrass, gospel, soul og rock.

Engelskfødte Scott vokste opp i Bergen med en far som var pioner innen countryfeltet i Norge og debuterte som 11 åring med en oppsiktsvekkende tolkning av «Jackson» på en av farens plater.
Etter flere år i USA, har Claudia Scott bosatt seg i Norge, og har de siste årene samarbeidet tett med bl.a. Danske Poul Krebs og Henning Kvitnes.

Til Villmarksrock kommer Claudia med band bestående av Olaf Olafsen (Trommer/Bigbang), Olav Torgeir Kopsland (Gitar/Stråmenn og «Hver gang vi møtes») og Lars Christian Folkvord (Bass/Thom Hell, Maria Mena, Kurt Nilsen m.fl)