Lørdag: Cliff Universal

Duoen Cliff Universal består av Cliff Isaksen på sang, bass og gitar, og Trond-Helge Nordli på trommer. Cliff Isaksen er en blind musiker fra Røst i Lofoten, som gjennom de siste 15 årene har opparbeidet seg et veletablert navn i Norges musikkmiljøer. Cliff har et spesielt mikrofonsystem på kassegitaren som gjør han i stand til å spille både bassgitar og vanlig gitar samtidig.

Dette har han perfeksjonert til det punktet der mange mener han låter som 3 gitarister når han spiller alene på scena. Cliff er 98% blind, men det har ikke stoppet han fra å være mer eller mindre fulltidsmusiker siden 1999.

Trond-Helge er en av de mest brukte trommisene i landsdelen, og er kjent for sin vanvittige teknikk og sin gode smak for gyngende trommerytmer av en annen verden. Til alt overmål er Trond-Helge fra Bardu, nærmere bestemt Nedre Bardu.

Siden høsten 2003 har disse karene turnert vårt langstrakte land uten stopp.

Hovedtanken bak dette konseptet, er å spille færre låter av «standard-repertoaret» som mange andre spiller, men låter som allikevel får et festglad publikum til å nikke gjenkjennende på hodet.

I tillegg fremfører de låtene med sin helt særegne groovy stil, som har fått mangt et øyenbryn til å løfte seg litt ekstra i de sene nattetimer.

Paul Young hadde for eksempel dette å si, da han hørte duoen i slutten av 2013 i Tromsø;

«Dette er den råeste duoen jeg noen gang har hørt!! Utrolig å høre sånn trøkk fra bare to personer…»

Spillestilen beskrives ofte både som funky og groovy, og med et repertoar som har en god variasjon av alt fra tradisjonelle hits fra 60-tallet og fram til dagens ferskeste hits fra VG-lista.

Begge to har utdanning fra Musikkonservatoriet i Tromsø, der Trond-Helge trakk det lengste strået, og fullførte sin master i rytmisk musikk våren 2013.

Sammen er de Cliff Universal og leverer varene så det holder, godt ispedd av uhøytidelig nordnorsk humor og stor musikalsk spilleglede!